30 Aralık 2014 Salı

KESTİK YAPIŞTIRDIK, ÇARPIM TABLOSU HAZIRLADIK!

Kes yapıştır etkinlikleri öğrencilerin en keyif aldıkları etkinlikler arasındadır. Ben de bu sefer çarpım tablosunu oluşturmak için bu teknikten yararlandım. A3 kağıdına hazırladığım boş şablonu ve çarpım tablosunun olduğu tabloyu öğrencilere dağıttım.

  

 İkinci olarak öğrenciler her bir sayının çarpım sırasını keserek boş şablona yapıştırdılar. Ancak kağıdın hepsini değil, bir kapak oluşturacak şekilde yapıştırdılar. Böylece her bir işlemin sonucunu kağıdın altına yazmış oldular.







Son aşamada da kağıtlarını süsleyerek kendi çarpım tablolarını oluşturdular. Bu tabloyu eve götürerek odalarına asacaklar. Böylece çarpım tablosunu öğrenmeleri daha da hızlanabilir diye düşünüyoruz J Umarım başarılı oluruz! J



Pamuk Prenses ile Cadı Barıştı !!

Hafta sonu Doç Dr. Tamer Ergin den aldığımız "Beyin Temelli Öğrenme ve Farklılaştırılmış Eğitim" seminerimiz, anlama ve yazma becerileri yolculuğumuza yepyeni bir pencere açtı. Hemen bu hafta bir kaç çalışmayla bu eğitimin yansımalarını sınıfımıza aktarmaya çalıştık

Çocukların çok ilgilerini çekeceğini düşünerek "Raft Tekniği" ile bir masalı farklı açılardan yorumladık. Öyle güzel yazılar geldi ki çocukların hiç bu açılardan bakabileceğini düşünmemiştik masallara. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalında siz hiç Cadı'nın da haklı olabileceğini düşündünüz mü veya Pamuk Prenses'in Cadı ile empati kurabileceği aklınıza geldi mi ? Çocukların aklına geldi. Tıpkı aşağıdaki gibi.:)








Ayna'dan da cadıya mesaj var :)